Erzincan'da Peygamberimizin Şahsiyeti Konuşuldu

Erzincan'da Peygamber Efendimizin Örnek Şahsiyeti Konuşuldu: "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Konferansı Yoğun İlgiyle Karşılandı Erzincan'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği "Mevlid-i Nebî ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa yoğun bir katılım sağlandı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, haftanın önemini vurgulayarak camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını, aynı zamanda toplumun bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin güçlendiği mekânlar olduğunu belirtti.

Din görevlilerinin de bu süreçte toplumun rehberleri olarak önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Fakirullahoğlu, eğitim ve ahlak yönünden topluma yol gösterici olduklarının altını çizdi.

Program, Terzibaba Camii İmam Hatibi Mustafa Avni Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra, haftanın anlam ve önemini anlatan bir sinevizyon gösterimi katılımcılara sunuldu.

Bu görsel sunum, hem Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hem de Mevlid-i Nebî haftasının manevi atmosferini güçlü bir şekilde yansıtarak katılımcılar arasında derin bir etki bıraktı.

Konferans bölümünde ise Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Aydemir, Peygamber Efendimizin örnek şahsiyetini ve hayatını ince eleyip sık dokuyarak anlattı. Dinleyenler, Peygamberimizin örnek şahsiyetine dair verilen bu önemli mesajları büyük bir dikkat ve ilgiyle takip etti.

Konferansın ardından, Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Prof. Dr. Halis Aydemir'e günün anısına Erzincan'a özel bir bakır işleme hediye ederek teşekkürlerini sundu.

Etkinlik, Peygamber Efendimizin örnek şahsiyetini ve hayatını hatırlatarak, toplumsal ve manevi değerlerin önemine dikkat çeken bir program olarak öne çıktı.

Erzincanlılar, konferansta duydukları mesajlarla Peygamber Efendimizin hayatından dersler çıkararak, şahsiyetlerini daha da geliştirmek için yeni bir motivasyon kazandı.