Erzincan İzcileri Divriği'nde Tarihe Yolculuk Yaptı

Erzincan İzcileri, Tarihin Kalbinde Bir Gün Geçirdi: Divriği'nin Sırrını Keşfettiler Erzincan İl Müftülüğü İzcilik Kulübü, bugün 40 ortaokul ve lise öğrencisini tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Sivas'ın Divriği ilçesine götüren unutulmaz bir geziye imza attı.

Tren yolculuğunun keyfini çıkaran öğrenciler, ecdadımızdan miras kalan eşsiz eserleri keşfetmek için heyecanla Divriği'ye ulaştılar. Gezinin en önemli durağı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve mimari harikası olarak kabul edilen Divriği Ulu Camii oldu.

Öğrenciler, 13. yüzyıldan kalma bu muhteşem yapıya hayran kaldı. Camideki ince işçiliğe sahip taş oymaları, geometrik desenler, kubbeler ve minareler hakkında rehberlerden detaylı bilgiler aldılar.

Ulu Camii'nin sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda Selçuklu mimarisinin en önemli örneklerinden biri olduğunu öğrenen öğrenciler, geçmişin ihtişamına tanıklık etme fırsatı buldular.

Gezi programında, Ulu Camiinin hemen yanı başında bulunan ve yine UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Darüşşifası da yer aldı.

Öğrenciler, bu tarihi hastanenin mimari özelliklerini, tedavi yöntemlerini ve o dönemki sağlık hizmetlerinin nasıl verildiğini öğrendiler. Gezi boyunca öğrenciler, Divriği'nin tarihi sokaklarında yürüyerek, yerel halkın yaşamına dair gözlemler yaptılar.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın yanı sıra, tarihi evler, kültürel mirasın izlerini taşıyan diğer tarihi yapılar ve çarşılar da gezildi.

Erzincan İl Müftülüğü İzcilik Kulübü Başkanı, "Bu geziyi, öğrencilerimizin tarihi ve kültürel mirasımızla bağlarını güçlendirmek, onlara farklı kültürleri tanıtarak ufuklarını genişletmek amacıyla düzenledik.

Divriği Ulu Camii gibi önemli bir eseri yerinde görmek, öğrencilerimizin tarih bilincini artırdı, onlara geçmişin izlerini takip etme fırsatı verdi.

Bu gezi, sadece tarihî bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerimiz için unutulmaz bir deneyim oldu. " dedi. Geziye katılan öğrenciler, tarihin ve sanatın iç içe geçtiği Divriği'nin büyüsüne kapıldıklarını ifade ederek, bu eşsiz deneyimi yaşamalarına vesile olan Erzincan İl Müftülüğü İzcilik Kulübüne teşekkür ettiler.