Erzurum'da Bölge Idare Mahkemesi 6. Dava Dairesi Başkanı özkan Atasever, Müftümüz Dr. Rüstem Can'ı Ziyaret Etti.

0

Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, Müftülüğü Ziyaret Etti: Din ve Hukuk İlişkileri Ele Alındı Bölge İdare Mahkemesi 6. Dava Dairesi Başkanı Özkan Atasever, bugün Müftü Dr. Rüstem Can'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında iki kurum arasındaki işbirliği ve karşılıklı iletişimin önemi vurgulandı. Atasever, ziyaretinin amacının sadece bir nezaket ziyaretinden ibaret olmadığını belirterek, din ve hukuk ilişkilerinin önemini ve güncel sorunların çözümünde bu iki alanın nasıl birlikte çalışabileceğini görüşmek istediğini belirtti.

Müftü Can ise Atasever'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki kurum arasında bilgi paylaşımının ve ortak projelerin geliştirilmesinin önemine değindi.

Görüşmede, dinin toplumsal barışa ve huzura olan katkısı, bireysel hak ve özgürlükler bağlamında dinin rolü, yargılama süreçlerinde dini gerekçelerin nasıl ele alınması gerektiği gibi konular ele alındı.

Ayrıca, din ve hukuk alanında yaşanan güncel sorunlar ve çözüm önerileri de tartışıldı. Ziyaret, samimi bir ortamda gerçekleşti ve iki kurum arasındaki iletişimin güçlendirilmesine ve gelecekte ortak çalışmaların yapılmasına katkı sağladı.