Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Palandöken Ilçe Müftülüğüne Bağlı Hz. Osman Camii'nde Cuma Sohbeti Irad Etti.

Müftü Can, Hz. Osman Camii'nde Cuma Hutbesinde Toplumsal Dayanışmanın Önemini Vurguladı Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Palandöken İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Osman Camii'nde cuma namazı öncesinde hutbe irad etti.

Can, hutbesinde toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparak, bireylerin toplumun birer parçası olduğunu ve birbirlerine karşı sorumluluklarının bulunduğunu hatırlattı.

Müftü Can, "İslam dininin temel prensiplerinden biri de toplumsal dayanışmadır. Birbirimizi sevmek, yardımlaşmak, zor zamanlarda birbirimize destek olmak, İslam dininin bizlere emrettiği önemli görevlerdir.

" diyerek sözlerine başladı. Can, günümüz dünyasının getirdiği bireysellik ve bencilliğin toplumsal dokuyu zayıflattığını belirterek, "İnsanlar, her geçen gün kendi dertleriyle daha fazla meşgul olmaya başlıyor.

Komşusunun halinden bihaber, ihtiyaç sahipleriyle ilgilenmeyen, birbirine destek vermeyen insanlar çoğalıyor. Oysa, birbirimize karşı sorumluluklarımızın farkında olmak, birbirimizi sevmek ve yardımlaşmak, hem dünyamızın hem de ahiret hayatımızın kurtuluşu için olmazsa olmazdır.

" dedi. Müftü Can, cuma namazına katılan cemaati, toplumsal dayanışmanın önemini hatırlatarak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye, komşularıyla iyi ilişkiler kurmaya ve birbirlerine destek olmaya davet etti.

Hutbesini "Allah'ın rahmeti, bereketi ve mağfireti bizlerin üzerine olsun" diyerek tamamlayan Müftü Can, cemaatin dua ve temennilerini kabul etti.