Erzurum Il Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Müftümüz Dr. Rüstem Can'ı Ziyaret Etti.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü, Diyanet'e Ziyaret: Tarım ve Din Birlikteliği Konuşuldu Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede, Erzurum'un tarım ve hayvancılık potansiyeli, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve dini açıdan tarımın önemi gibi konular ele alındı.

Kenger, Erzurum'un tarımsal potansiyeline dikkat çekerek, bu potansiyeli daha da geliştirmek için çeşitli projeler ve çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Özellikle sürdürülebilir tarım uygulamalarına vurgu yapan Kenger, çevre dostu tarım yöntemleri ile hem verimliliği artırmayı hem de doğayı korumayı hedeflediklerini ifade etti.

Ziyaret sırasında Müftü Dr. Can ise, İslam dininde tarımın önemini vurgulayarak, bu alanda yapılan çalışmaları takdir ettiğini dile getirdi.

"Tarım, sadece geçim kaynağı değil, aynı zamanda hayatın temel direklerinden biridir" diyen Müftü Can, "Toprak, su ve canlıların korunmasının dini açıdan da bir sorumluluk olduğunu unutmamalıyız" şeklinde konuştu.

Görüşmede, tarım ve dinin ortak paydalarının ve bu alanda işbirliği yapılabilecek konuların da ele alındığı öğrenildi.