Eynesil'de 8 Genç Hafız Oldu

Eynesil'de 8 Genç Hafız Oldu

Giresun'da 8 Genç Hafızlık İcazetini Aldı: "Kur'an, İyilik Yolunun Anahtarı" Giresun'un Eynesil ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 8 öğrenci hafızlıklarını tamamlayarak icazet aldı.

Eynesil İlçe Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen proje, Hacı Mustafa Eren Hafızlık Kur'an Kursu'nda yürütüldü. Hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin icazet töreni, Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törende, öğrenciler, aileleri ve eğitimciler bir araya geldi. Törende konuşan Eynesil İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu, öğrencileri, Kur'an kursu öğreticilerini ve velileri tebrik etti.

Hafızlığın en büyük payelerden biri olduğunu belirten Hacıfettahoğlu, "Kur'an-ı Kerim, insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir rehberdir.

Yüce Allah'ın kelamını ezberleyerek zihinlerini ve gönüllerini Kur’an’ın nuruyla aydınlatan sevgili yavrularımız birinci merhaleyi aşmış bulunuyorlar.

Öğrencilerimizi, Kur’an-ı Kerim’i anlamak, yaşamak, hayatlarına tatbik etmek ve insanlara aktarmak gibi büyük bir vazife daha bekliyor. Bu mukaddes emanetin sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmek, hafızlarımız için hem dünya hem de ahiret saadetinin anahtarı olacaktır.

Rabbim, hafızlarımızın başarılarını daim eylesin. " dedi. Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay ise konuşmasında Kur'an'ın Müslümanlar için ilahi bir nur olduğunu vurguladı.

Kılıçbay, "Müslümanın sahip olduğu üç nur vardır. Bunlardan ilki kalbimizde yer alan iman nurudur. Bir mümin kalpteki bu nurun artması için Allah’ın ayetlerini okur, Sevgili Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanırsa hem ilmini artırmış, hem de imanını kuvvetlendirmiş olur.

Müminin ikinci nuru ise onun hayatını aydınlatan Kur’an’ın nurudur. Müslümanın elinde bulunan bu nur onun dünyasını da ahiretini de aydınlatır.

Üçüncü nur ise hayatının her safhasında ümmetine yol gösteren, rehberlik eden, istikamet çizen, Hz. Muhammed’in (sas) nurudur. Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan hafızlarımız da bu nurlarla nurlandılar.

" ifadelerini kullandı. Müftü Kılıçbay ayrıca, dünya üzerinde huzurun ve esenliğin ancak Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajının anlaşılmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Kılıçbay, "Bugün mazlum coğrafyalarda sağlam bir iradeyle zulme karşı sapasağlam duran kardeşlerimizin izzetlerinin ve şahsiyetlerinin merkezinde Kur'an vardır.

Kur'an-ı Kerim onları ayakta tutmakta ve birliklerini bu ulvi değerlerle muhafaza etmektedirler. Cami merkezli bir anlayışla birbirlerine kenetlenen Filistinli kardeşlerimizin bu şuuru hepimize örnek olmalıdır.

Bizler de, mazlumların sesini duyurmaya, hak ve adalet talebimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olması, mabetlerimizin korunması ve ezanlarımızın susturulmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz.

" şeklinde konuştu. Törene Eynesil Kaymakamı Erkut Pamuk, Görele Kaymakamı Hamit Genç, belediye başkanları, ilçe müftüleri, vaizler, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler, icazet belgeleri ve hediyelerle ödüllendirildi. Töreni, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından yapılan duayla son buldu.