Gaziantep'de Insan Ve şahsiyet Akademisi Programı

Gaziantep'te Gençlik İçin Kapsamlı Bir Akademik Yolculuk Başladı Gaziantep Müftülüğü'nün gençlere yönelik olarak hayata geçirdiği "İnsan ve Şahsiyet Akademisi", Eruslu Diyanet Gençlik Merkezi'nde coşkulu bir açılışla başladı.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR'ın verdiği açılış dersiyle start alan program, gençlerin akademik ve kişisel gelişimine odaklanan kapsamlı bir eğitim deneyimi sunmayı hedefliyor.

Program kapsamında öğrencilere, akademisyen hocalar tarafından verilecek tamamlayıcı derslerin yanı sıra, burs desteği de sağlanacak. Ayrıca, tematik okuma kampları, kitap müzakereleri ve iyilik atölyeleri gibi çeşitli etkinliklerle gençlerin ufuklarını genişletecek ve sosyal sorumluluk bilincini artıracak bir program düzenlendi.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR, açılış konuşmasında gençlere başarılar dileyerek, programın önemine vurgu yaptı. "Gençlerimiz, geleceğimizin teminatıdır.

Onların bilgi ve beceri donanımını güçlendirmek, toplumumuzun geleceği için vazgeçilmezdir. Bu program, gençlerimizin akademik yolculuklarında destekleyici bir rol üstlenecek, onlara kişisel gelişim ve topluma faydalı bireyler olmaları için gerekli araçları sağlayacaktır.

" dedi. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği program, kahvaltı ikramının ardından genel bilgilendirme ile sona erdi. Akademisyen hocaların katılımıyla gerçekleştirilecek olan program, akademik yıl boyunca devam edecek ve aşağıdaki derslerle zenginleşecek: * **40 Hadis:** Dr. Hüseyin HAZIRLAR * **Güncel Fıkhi Meseleler:** Doç. Dr. İsmail YILMAZ * **Kadim Medeniyetin İzinde:** Dr. İsmail TANRIVERDİ * **Kavram Okumaları:** Dr. Öğretim Üyesi Said İNAN * **Tashih i Huruf:** Cuma KAYA * **Suretten Sirete:** Emine YILDIZ * **Kaligrafi:** Zeliha SAĞIR * **Bir Kardeşlik İkliminde/ İyilik Atölyeleri** İnsan ve Şahsiyet Akademisi, gençlerin akademik ve kişisel gelişimine katkı sağlamak, onları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek ve onları manevi değerler ışığında şekillendirmek amacıyla hazırlanmış kapsamlı bir programdır.

Gaziantep Müftülüğü, bu programla gençlerin hayatlarında olumlu ve kalıcı izler bırakmayı hedefliyor.