Giresun'da Müftü Kılıçbay: Mazlumun Yanında Olmak Insani Bir Sorumluluktur

Giresun'da Şehitler ve Mazlumlar İçin Dua Edildi Giresun'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programı kapsamında, il genelindeki camilerde "Şehitlerimiz ve mazlumlar için duadayız" etkinlikleri düzenlendi.

Bu özel haftanın ruhuna uygun olarak düzenlenen programlarda, şehitlerimiz ve zulüm gören mazlumlar için yürekten dualar edildi. Giresun İl Müftülüğü tarafından Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii'nde gerçekleştirilen programda, katılımcılar İslam aleminin yaşadığı zorlukları ve özellikle Filistin, Gazze, Kudüs, Lübnan, Yemen ve Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin yaşadığı acıları hatırlayarak dua ettiler.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, yaptığı konuşmada dünyanın çeşitli bölgelerinde masum insanların zulme uğradığını ve haklarının ihlal edildiğini derin bir üzüntüyle izlediklerini ifade etti.

Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Müftü Kılıçbay, "Onları sahipsiz ve yardımsız bırakmamamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Mazlumların yanında olup, zulme uğrayan insanların haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Kılıçbay, "Yeryüzünün farklı bölgelerinde zulme ve haksızlığa maruz kalan tüm insanlara yardım eli uzatmanın ahlaki ve insani bir sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Müftü Kılıçbay ayrıca, İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin korunması, mabetlerin güvenliğinin sağlanması ve ezanların susturulmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın, peygamberler şehri Kudüs'ün, mazlumların yurdu Gazze'nin, Lübnan'ın, Yemen'in, Doğu Türkistan'ın korunması ve tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin kurtuluşu ve esenliği için dualarımızı ve desteğimizi yineliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu programda, şehitler ve mazlumlar için dua edilmesinin yanı sıra, dini sohbetler, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler de yer aldı. Programa vatandaşların yoğun ilgisi görülürken, katılımcılar dua ve etkinlikler ile manevi bir atmosfer yaşadılar.