Hakkari'de Din Görevlilerine Yönelik Seminerler Düzenlendi.

Hakkari'de Din Görevlilerine Uyuşturucu ve Şiddet Karşıtı Eğitim Verildi Hakkari il merkezinde, belde ve köylerde görev yapan din görevlilerine yönelik, toplumun önemli sorunlarına karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen iki ayrı seminer düzenlendi.

Seminerler, Ulu Cami'inde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlk seminer, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Şube yetkilileri, katılımcılara uyuşturucu maddelerin zararları ve bağımlılığın olumsuz sonuçları konusunda detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, uyuşturucu kullanımına karşı korunma yolları ve madde bağımlılığıyla mücadele yöntemleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

İkinci seminerde ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanları, "Kadına Yönelik Şiddet" konusunda din görevlilerini bilgilendirdi. Şiddetin her türlüsünün İslam dinince yasaklandığı vurgulanarak, din görevlilerinden bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için destek talep edildi.

Seminerlerin ardından söz alan İl Müftüsü Hüseyin Okuş, düzenlenen etkinliklerin önemine değindi. "Toplumu mahveden kötü alışkanlıkların önlenmesi, özellikle çocuk ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak hepimizin İslami ve insani bir görevidir" diyerek katılımcıları, toplumda uyuşturucu ve şiddet gibi olumsuzlukların önlenmesi için aktif rol almaya çağırdı.

Seminerler, din görevlileri ve uzmanlar arasında yapıcı bir tartışma ortamı yaratmasıyla sona erdi. Din görevlileri, kazanılan bilgileri toplumla paylaşarak, uyuşturucu bağımlılığı ve şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar yapacaklarını belirttiler.