Hakkari'de Il Müftüsü Okuş Vatandaşlarla Sabah Namazında Buluştu.

il müftüsü okuş vatandaşlarla sabah namazında buluştu.

İl Müftüsü Okuş vatandaşlarla Sabah Namazında buluştu.

İl Müftüsü Hüseyin Okuş Mevlid-i Nebi Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Sabah Namazı buluşmasında vatandaşlarla buluştu.

Merkez Ulu Cami’inde gerçekleştirilen buluşma Hacı Sait Camii İmam-Hatibi Sıddık Özatak tarafından okunan Yasin-i Şerif suresi ile başladı. Sabah namazının edası ve tesbihat ile devam eden program İl Müftüsü Hüseyin Okuş’un “Hz Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu vaazı ile devam etti.

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği programda İl Müftüsü Okuş; “Kitabımız Kur’an, sevgili   Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ve dinimiz İslam’ın belirlediği ilkeler ışığında sağlam bir şahsiyete sahip olmak için, Kur’an-ı Kerime sıkıca sarılma, sağlam bir iman ile tevhit inancına sahip olma, bilgi, ilim, irfan, hikmet, adalet, merhamet, sabır ve güzel ahlak gibi ilkeleri barındırma ile ibadetlere devam etmenin önemine” vurgu yaptı.

İl Müftüsü Okuş tarafından, ülkemizin dirliği, milletimizin birlik ve beraberliği, müslümanların uyanışı ve Filistin halklarının özgür gelecekleri için yaptığı dua ve akabinde verilen ikramla program sona erdi.

Programa, İl Müftüsü Hüseyin Okuş, din görevlileri ve ağırlığını gençlerin oluşturduğu kalabalık bir vatandaş gurubu iştirak etti.