Igdir'da Sempozyum Vesilesiyle Müftü Demirel'e Ziyaret

0

Iğdır'da Din Anlayışları Sempozyumu'nda Önemli Ziyaret: Prof. Dr. Şevki Aydın ve Prof. Dr. Zekiye Demir, Müftü Demirel'i Ziyaret Etti Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen "I.

Uluslararası Günümüz İslam Dünyasında Din Anlayışları Sempozyumu" kapsamında Iğdıra gelen iki önemli isim, Prof. Dr. Muhammed Şevki Aydın ve Prof. Dr. Zekiye Demir, Iğdır Müftüsü Sayın Demirel'i makamında ziyaret etti.

Sempozyumda günümüz din problemlerini ve İslam dünyasında farklı din anlayışlarını ele alan konuşmacılar arasında yer alan Prof. Dr. Aydın ve Prof. Dr. Demir, Müftü Demirel ile gerçekleştirdikleri görüşmede, önemli konuları ele aldılar.

Görüşmede, İslam'ın günümüz dünyasındaki yeri, farklı din anlayışlarının etkileri, genç nesillerin din algısı ve din eğitiminin önemi gibi konular üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Müftü Demirel, konuk hocaların Iğdır'a gelmesinden ve sempozyuma katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretin Iğdır için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Şevki Aydın ve Prof. Dr. Zekiye Demir'in katılımıyla gerçekleşen sempozyumun Iğdır'da din ve kültür alanına önemli bir katkı sağladığı belirtildi.

Sempozyumun, İslam dünyası hakkında yeni bakış açıları sunması ve günümüz din problemleri üzerine önemli tartışmalara zemin hazırlaması bekleniyor.