İl Müftüsü Bektaş, Sinop Cezaevi'ni Ziyaret Etti

il müftüsü paşa bektaş, sinop e tipi kapalı cezaevini ziyaret etti

Sinop'ta Cezaevi Ziyaretinde Birlik ve Kardeşlik Vurgusu Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bektaş, beraberinde Şube Müdürü Mustafa Sadan, İl Vaizleri Fatih Ünlü ve Mesut Kement ile Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Mustafa Köstek ve kurum müdür yardımcılarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, cezaevi sakinlerine manevi destek ve rehberlik amacıyla temalı kitaplar ve güller takdim edildi. Müftü Bektaş, "Hz. Muhammed'in (sav) hayatı, bize sevgi, merhamet, hoşgörü ve barış gibi evrensel değerleri öğretir.

Bu değerler cezaevi ortamında da önemlidir. İnsanlar, yaşadıkları zorluklara rağmen, umudunu kaybetmemeli ve hayata olumlu bakmalıdır" şeklinde konuştu.

Bektaş, ziyaretin ardından Abdülhamid Camii'nde cemaatle sohbet etti. Sohbetinde, İslam dininin temel değerlerini, toplumsal barış ve kardeşliğin önemini vurguladı.

Cemaatle öğlen namazını kıldıktan sonra, lokum ikramında bulunarak programını tamamladı. Bu anlamlı ziyaret, cezaevi sakinlerine manevi destek sağlamanın yanı sıra, toplumda birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi hedefledi.

Sinop İl Müftülüğü, cezaevi ziyaretlerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlamaya devam ediyor.