Isparta'da Il Müftüsü Biçer'den ısubü Rektörü çatal'a Iade-i Ziyaret

0

Din ve Bilim Bir Araya Geldi: İl Müftüsü Biçer, ISUBÜ Rektörü Çatal'ı Ziyaret Etti İl Müftüsü Muharrem Biçer, İskenderun Teknik Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal'ı makamında ziyaret ederek, iki kurum arasındaki işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi için önemli bir adım attı.

Ziyaret sırasında, İl Müftüsü Biçer ve Rektör Çatal, eğitim, kültür ve sosyal alanlarda yapılabilecek ortak projeleri ele aldı. Her iki isim de dinin ve bilimin birbirini tamamlayıcı unsurlar olduğunu vurgulayarak, bu alanlardaki işbirliğinin toplumsal faydalar sağlayacağına değindi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Çatal, İl Müftüsü Biçer'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Din ve bilimin birlikte hareket etmesinin önemine inanıyorum.

Üniversitemiz olarak, toplumun her kesimine hizmet etme amacıyla farklı kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. İl Müftülüğü ile yapacağımız işbirliği de bu kapsamda büyük önem taşıyor.

" dedi. İl Müftüsü Biçer ise, ISUBÜ'nün bölgedeki önemli bir eğitim kurumu olduğunu belirterek, "Din ve bilimin bir araya gelmesi, toplumumuzun gelişimi için elzemdir.

Eğitim ve kültür alanlarında yapacağımız ortak çalışmalar, hem üniversite hem de müftülüğün hedeflerine hizmet edecektir. " şeklinde konuştu.

Görüşmenin sonunda, İl Müftüsü Biçer, Rektör Çatal'a Kur'an-ı Kerim meali hediye etti. Ziyaret, karşılıklı sıcak ve samimi bir havada gerçekleşti.

Her iki kurum arasında yapılacak işbirliği projeleri için önümüzdeki dönemde yeni görüşmeler yapılacağı öğrenildi.