Isparta'da Senirkent'te Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Yapıldı

senirkent'te mevlid-i nebi haftası konferansı yapıldı

Senirkent'te Peygamber Sevgisiyle Dolu Bir Konferans: "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Senirkent'te, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın birleştiği özel bir günde, kalpler Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in sevgisiyle doldu.

Senirkent Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans, ilçenin manevi atmosferini yükselten anlamlı bir etkinlik oldu. 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, Belediye Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Isparta Müftüsü Muharrem Biçer, Senirkent Kaymakamı Ahmet Kasım Tecimen, Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, İlçe Müftüleri İbrahim Kanık ve Fatih Koç, ilçe protokolü, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın teması, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlenmiş ve İl Müftüsü Muharrem Biçer, anlamlı bir konuşma ile katılımcılara hitap etti.

Biçer, konuşmasında, "Müminler olarak, helal ve haram sınırları karşısındaki tutumumuza bakalım. Her birimiz, şu soruları kendimize soralım: Helal-haram duyarlılığı çerçevesinde bir hayat mı yaşıyoruz? Yoksa bir idrak tutulması içinde miyiz? Günahı umursamayarak, haramdan kaçınmayarak dünya ve ahiret mutluluğumuzu tehlikeye mi atıyoruz? Yoksa gönülden bir tövbe ile bir daha geri dönmemek üzere yanlışlarımızı terk edebiliyor muyuz?" diyerek, dinimizin temel prensiplerine dikkat çekti.

İl Müftüsü Biçer, konuşmasının devamında, "Peygamber Efendimiz (sas) bir hadisini hatırlatmak istiyorum. Allah'ım! Doğu ile batı arasını uzaklaştırdığın gibi benimle günahlarımın arasını da uzaklaştır!" sözleriyle, günahlardan uzaklaşma ve Allah'a yakınlaşma yolunda herkesi harekete geçirmeye çalıştı.

Konferans, din görevlilerinin ve vatandaşların Peygamber Efendimiz'in hayatından dersler çıkardığı, manevi bir atmosferde gerçekleşti ve çeşitli hediyeler ve ikramlarla sona erdi.

Bu anlamlı etkinlik, Senirkent'te birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek, İslam dininin güzelliklerini ve Peygamber Efendimiz'in öğretilerinin önemini bir kez daha hatırlattı.