Kahramanmaras'da üniversiteli Gençler Mevlana'yı Andı

üniversiteli gençler mevlana'yı andı

Üniversiteli Gençler Mevlana’yı Andı

Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nce Mevlana haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Avşar Kız Yurdu Konferans Salonunda “Mevlana ve Hoşgörü” konulu program tertip edildi.

Programa Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Onikişubat İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz, daire amirleri, manevi rehberler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an—ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sinevizyon, musiki dinletisi ve semazen gösterisi ile devam etti. Daha sonra katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Mustafa Tekin konuşmasında, “İslam’ın ilk emrinin ‘Oku’ olduğunun altını çizerek gençlere zamanın değerinden bahsedip kendilerini okuyup geliştirmelerini” tavsiye etti. Müftü Tekin ayrıca dinimizin tevazu ve hoşgörü dini olduğunu, sevginin ve saygının İslam’da önemli bir yeri olduğunu ifade ederek Mevlana’nın çağlar öncesinden günümüze bu fikirleriyle örnek olduğunu” söyledi.

Mustafa Tekin’in konuşmasından sonra öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisi tiyatro gösterisi sunumu yapıldı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.