Kahramanmaraş'ta Cami Gençliği Bir Araya Geldi

Gençler ve Din Görevlileri Arıgüloğlu Camii'nde Bir Araya Geldi Onikişubat İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlamak amacıyla Arıgüloğlu Camii'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın da katılımıyla gerçekleşen "Cami-Gençlik Buluşması", gençlerin dini değerlerle daha yakından tanışması ve din görevlileriyle sohbet etme fırsatı bulması için düzenlendi.

Etkinlik, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, Müftü Kotan'ın "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konuşmasıyla başladı. Kotan, konuşmasında Peygamber Efendimiz'in hayatının, insanlara ahlaki değerlerini güçlendirerek kişilik inşa etme yolunda rehberlik ettiğini vurguladı.

"Peygamber Efendimiz'in hayatı, sadece ibadet ve dini ritüellerle sınırlı kalmayan, aynı zamanda insanlara merhamet, dürüstlük, adalet ve hoşgörüyü öğreten bir örnekliktir," diyen Kotan, gençlerin bu değerleri hayatlarına uygulamaları çağrısında bulundu.

Gençler, Müftü Kotan'ın konuşmasını büyük bir dikkatle dinledi ve merak ettikleri soruları sormaktan çekinmedi. Kotan, gençlerin sorularını sabırla yanıtlayarak onlara yol gösterici bilgiler verdi.

Etkinliğe İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir ve Onikişubat İlçe Müftü Vekili Şeref Poyraz da katılarak gençlerle sohbet etti. Program, öğle namazı sonrası yapılan dua ve ikramlarla sona erdi.

Gençlerin yoğun ilgisiyle geçen "Cami-Gençlik Buluşması", dini değerlerin gençlere aktarılmasında önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Etkinlik, gençlerin dini konulara olan ilgilerini artırırken, din görevlileri ile gençler arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasına da katkı sağladı.

Onikişubat İlçe Müftülüğü, gelecekte de gençlerin dini konularda bilgi sahibi olmalarını ve toplumsal değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla benzer etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.