Kahramanmaraş'ta Müftü Kotan, Peygamberimizin Hayatını Anlattı

kahramanmaraş anadolu imam hatip lisesi fen ve sosyal bilimler proje okulu'nda mevlid-i nebi haftası konferansı

Peygamber Efendimizin Hayatı, Gençlerin Yol Haritası: Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında unutulmaz bir konferansa ev sahipliği yaptı.

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın katılımıyla gerçekleşen konferansta, gençlerin geleceklerini inşa etmeleri için önemli mesajlar paylaşıldı.

Konferansın ana teması ise "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" oldu. Müftü Kotan, Peygamber Efendimizin hayatından seçkin kesitler sunarak, onun yaşantısının gençler için bir rol model, bir yol haritası olduğunu vurguladı.

Hz. Muhammed'in (sav) hoşgörüsü, merhameti, adaleti ve dürüstlüğü gibi değerleri örnek alan gençlerin, ahlaki ve manevi açıdan güçlü bireyler olarak hayata hazırlanacaklarını belirtti.

Kotan, konferansında Peygamber Efendimizin hayatının sadece geçmişte kalmış bir hikaye olmadığını, günümüz insanlığına da ışık tutan bir rehber olduğunu dile getirdi.

"Onun öğretileri her zaman geçerliliğini koruyor," diyen Müftü Kotan, gençleri, Peygamber Efendimizin yaşam tarzını gündelik hayatlarına taşımaya teşvik etti.

Konferansta öğrenciler, Müftü Kotan'ın sözlerinden derinlemesine etkilendiler. Peygamber Efendimizin hayatını daha yakından tanıma ve onun değerlerini hayatlarına uygulama konusunda heyecanlandılar.

Konferans, gençlerin imanlarını pekiştirme ve kendilerini manevi olarak geliştirme fırsatı sağladı. Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri ile dinimizi ve peygamberimizi daha iyi anlama ve hayatımıza uygulama konusunda önemli bir adım attı.