Karabük'te Peygamberimizin Anısına Özel Program

il müftüsü ali erhun'un katılımıyla safranbolu'da mevlid-i nebi programı gerçekleştirildi

Safranbolu'da Mevlid-i Nebi Kutlamaları Coşkuyla Gerçekleştirildi Safranbolu'da, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı, yüksek katılımla gerçekleşti.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, manevi bir atmosferde, şehrin önemli isimlerini bir araya getirdi. Programa, TBMM 27. Dönem Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Yenice İlçe Müftüsü Fevzi Höçük, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, Karabük PTT Baş Müdürü Ahmet Karagöz, İlçe Protokolü, Müftülük Personeli, Din Görevlileri ve Safranbolu halkı katıldı.

Program, Mücahit Melih Dağdelen'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, programa katılanları selamlayarak, Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın önemini vurguladı.

Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ise yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatının, insanlık için örnek bir model olduğunu belirtti.

Programın en önemli bölümü ise, İl Müftüsü Ali Erhun tarafından verilen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferanstı. Erhun, konuşmasında Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve öğretilerini derinlemesine analiz ederek, şahsiyet inşasında örnek alınması gereken özelliklere değindi.

Konferansın ardından, Ramazan Ayında Hatimle Teravih namazı kıldıran Din Görevlileri ile İlçe Müftülüğüne bağlı Meşeliboğaz Muharrem Yalın Hafızlık Kur’an Kursunda eğitim görmüş ve hatimle teravih namazı kıldıran öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığından gönderilen başarı belgeleri takdim edildi.

Bu önemli anlarda, 27. Dönem Milletvekili Niyazi Güneş, İl Müftüsü Ali Erhun ve Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, başarı belgelerini takdim ederek, öğrencileri tebrik ettiler.

Safranbolu'da düzenlenen program, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve öğretilerini hatırlamak, manevi değerleri yaşatmak ve şahsiyet inşasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleşti.

Programın, katılımcılara manevi bir atmosfer yaşattığı ve Hz. Muhammed'in (sav) öğretilerinin önemini bir kez daha hatırlattığı gözlendi.