Kars'ta "hac Kayıt Güncelleme 7 Ekim'de Yeniden Açılıyor"

Hac Kayıt Güncelleme İmkanı Tekrar Sunuluyor! Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen ancak çeşitli sebeplerle kayıt güncelleme sürecini tamamlayamayan vatandaşların yoğun talepleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, kayıt güncelleme işlemlerini yeniden açma kararı aldı.

7 - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet platformu üzerinden yapılabilecek olan güncelleme işlemleri, hac yolculuğuna katılmak isteyen ancak çeşitli mazeretler nedeniyle daha önceki sürede başvurularını tamamlayamayan vatandaşlara önemli bir fırsat sunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın hac ibadetiyle ilgili taleplerini dikkate alarak bu kararı aldık.

Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen herkesin kayıt güncelleme işlemlerini tamamlayabilmesi için bu fırsattan faydalanmalarını rica ediyoruz.

" denildi. **Güncelleme Nasıl Yapılır?** Hac kayıt güncelleme işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar, 7 - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden [@ekapi] işlemlerini tamamlayabilirler.

**Detaylı Bilgi İçin Nereye Başvurulabilir?** Güncelleme işlemleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, il ve ilçe müftülükleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 0850 260 13 13 numaralı çağrı merkezini arayabilirler.

Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen tüm vatandaşların bu fırsattan faydalanmaları ve kayıt güncelleme işlemlerini zamanında tamamlamaları önemle duyurulur.