Kars'ta İrşat Faaliyetleri Masaya Yatırıldı

Kars'ta İrşat Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı: Gençlik ve Üniversite Odaklı Planlamalar Kars İl Müftülüğü, camilerden gençlik merkezlerine, üniversite yurtlarına kadar geniş bir alanda yürütülen irşat faaliyetlerinin verimliliğini artırmak ve gelecek planlamalarını şekillendirmek amacıyla "İrşat Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı" düzenledi.

Toplantı, İl Müftüsü Yavuz YILDIZ'ın başkanlığında, Müftü Yardımcısı, Din Hizmetleri Şube Müdürü, Vaizler, ADRB Vaizleri ve Din Hizmetleri Uzmanlarının katılımıyla Sultan Alparslan Külliyesinde gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda, Kars'ın farklı bölgelerinde yürütülen vaaz-irşad faaliyetlerinin mevcut durumu ele alındı. Özellikle gençlik merkezleri ve üniversite öğrenci yurtları gibi gençlerin yoğun olarak bulunduğu mekanlarda yürütülen çalışmaların etkinliğini artırmak için yeni stratejiler ve projeler üzerinde duruldu.

Toplantıda, cami ve diğer irşat merkezlerinde gerçekleştirilen vaaz programları, gençlere yönelik dini eğitim ve rehberlik faaliyetleri, toplumsal sorunlara ilişkin farkındalık çalışmaları ve dini değerlere dayalı sosyal sorumluluk projeleri masaya yatırıldı.

Din görevlisi uzmanlar, Kars'ın farklı bölgelerine yönelik özgün irşat programları ve hedef kitleye uygun iletişim yöntemleri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının en önemli çıktıları arasında; gençlerin dini ve ahlaki değerlere olan ilgilerini artırmak, üniversite öğrencilerine dini konularda güvenilir bilgi kaynakları sunmak ve toplumda dini bilinci ve ahlaki değerleri güçlendirmek yer alıyor.

Kars İl Müftülüğü, bu değerlendirme toplantısıyla irşat faaliyetlerini daha etkili bir şekilde yürütmeyi, genç nesilleri dini konularda bilinçlendirmeyi ve toplumsal huzurun korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor.