Kayseri'de 2023 Yılı Sağlık Personeli Hac Sınavı 25 Kasım'da Yapılacak

2023 yılı sağlık personeli hac sınavı 25 kasım'da yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında sağlık personeli olarak görev almak için başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilenler için (doktor, diş hekimi, eczacı ve diyetisyenler hariç) test sınavı, 25 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00’te bölge merkezlerinde gerçekleştirilecek.​

Bu kapsamda bölge merkezlerinden biri olan Kayseri’de de 2024 Yılı Hac Organizasyonu Sağlık Personeli Hac Sınavı 25 Kasım 2023 Cumartesi günü İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un başkanlığında Osman Hilmi Kalpaklıoğlu Ortaokulun’nda yapılacak.

Sınavda 15’i dini bilgiler, 35’i branş olmak üzere toplam 50 soru sorulacak. Sınavda başarılı olan sağlık personelleri, sözlü mülakata tabi tutulduktan sonra 2024 Yılı Hac organizasyonunda görev alarak kutsal topraklara gidecek.

22 Kasım Çarşamba günü İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un başkanlığında Kayseri’de yapılacak olan de 2024 Yılı Hac Organizasyonu Sağlık Personeli Hac Sınavı’nda görev yapacak olan personelle toplantı yapıldı.