Kayseri'de "hz. Peygamber Ve şahsiyet Inşası' Konulu şiir Ve Kompozisyon Yarışması ödül Töreni Yapıldı

Kayseri'de Gençler Hz. Peygamber'in İzinde: Şiiri ve Kompozisyonu Buluşturan Bir Yarışma Kayseri İl Müftülüğü, 2024 yılı Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları çerçevesinde ilginç bir etkinliğe imza attı.

İl genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerini bir araya getiren "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konulu şiir ve kompozisyon yarışması, gençlerin Peygamber Efendimizi daha yakından tanımaları ve onun değerlerini hayatlarına entegre etmeleri için önemli bir fırsat sundu.

Yarışmanın amacı sadece öğrencilerin yaratıcılıklarını ve edebi yeteneklerini ortaya çıkarmakla kalmadı, aynı zamanda onları Türk dilini doğru ve etkili kullanmaya teşvik ederek dil becerilerini geliştirmeyi hedefledi.

Hz. Peygamber'in hayatını ve öğretilerini şiir ve kompozisyon aracılığıyla ele alan öğrenciler, aynı zamanda toplum önünde kendilerini ifade etme becerilerini geliştirerek özgüven kazanma şansı elde ettiler.

Geçmiş ile gelecek arasında köprüler kuran şiir sanatı, gençlerin tarihi, milli ve manevi değerlere olan ilgilerini artırdı. Vatan, millet ve bayrak sevgisi, yarışma vesilesiyle genç zihinlerde daha da derinleşti.

Dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreni, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz başkanlığında gerçekleşti. Törende konuşan Ayvaz, "İl ve ilçe müftülüklerimizce gerçekleştirdiğimiz bu gibi yarışmaların amacı Peygamber Efendimiz (s.

a. s. )’in sevgisini çocuklarımızın ve gençlerimizin gönüllerinde kalıcı kılmaktır. Siz değerli öğrencilerimizi yarışmaya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum.

" dedi. Ödül törenine İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat, Muammer Turan ve Vedat Tekin, Develi İlçe Müftüsü Emin Patan, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden İl Müftülüğü, gelecekte de benzer etkinliklerle gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.