Kayseri'de 304 Hafız Icazet Aldı

kayseri'de 304 hafız icazet aldı

Kayseri İl Müftülüğü tarafından yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 304 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

 

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi Spor Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Akkuş “İlimiz Makarr’ı Ulema, alimler durağıdır. İl ve ilçe müftülükleri olarak 1 yılın içerisinde 300’ün üzerinde hafız yetiştirerek ilimizi Makarrı Huffaz yapmaya gayret ettik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böylesi güzel bir günü bize yaşattığından dolayı Cenabı Hakk’a hamd ediyorum. İyi ki varsınız. ”dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Daire Başkanı İhsan Erkul ise emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek; Bugün çok özel ve güzel bir anı yaşıyoruz. Şahit olduğumuz bu manzara en güzel sözü söylüyor. Temennimiz odur ki, burada gördüğümüz muhteşem manzarada bulunan sevgili yavrularımız, inşallah Kur’an’ı Kerim’i hayatları boyunca yüreklerinde ve zihinlerinde taşırlar. İnşallah Kur’an’ı anlarlar ve yaşarlar. dedi.

 

Törende konuşan Vali Sayın Gökmen Çiçek, “Bu salonu dolduran sizler ve bizlerin yüreği paramparça. Gerçekten yüreğimiz sızlıyor. Çünkü; Gazze’de kardeşlerimiz dünyanın gözü önünde katliama uğruyorlar. Ancak oradaki kardeşlerimiz ne olursa olsun, dillerinden Kelime-i Şehadet’i düşürmüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar bomba patlatırlarsa patlatsınlar Müslümanlar imanlarından vazgeçmiyorlar. Gazze’de vefat edenlere rahmet diliyorum.

 

Bugün gerçekten benim için de çok heyecanlı bir gün. Çünkü karşımda Allah’ın kelamını, yaradılışın sırrını dillerine ve kalplerine nakşetmiş gençler duruyor. Bugün icazet alacağınız bu törenle beraber şereflerin en büyüğüne sahip olacaksınız. Son zamanlarda sosyal medyada görüyoruz, dünyanın birçok yerinde kutsal değerlerimize, Kur’an-ı Kerim’imize hakaret etmek moda haline getirilmeye çalışılıyor. İçimiz kan ağlayarak bakıyoruz. Ama bunlara verilecek en güzel cevap sizin gibi gençlerin Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmeleri. Kur’an’ı hakkıyla okuyacağız, hakkıyla öğreneceğiz ve hakkıyla öğreteceğiz. diye konuştu.

 

İcazet merasimi, Reis’ül Kurra Mustafa Demirkan Hocamızın yaptığı dua sonrası hafızlara belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

 

Programa, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Öztürk, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Daire Başkanı İhsan Erkul,  Reis’ül Kurra Mustafa Demirkan, il protokolü, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.