Kirikkale'de Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu öğrencileri Ile Nokta Camii Gençlik Merkezi öğrencileri Kampta Buluştular.

hafızlık yatılı kur'an kursu öğrencileri ile nokta camii gençlik merkezi öğrencileri kampta buluştular.

Kırıkkale İl Müftülüğü Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu Öğrencileri ile Nokta Camii Gençlik Merkezi öğrencileri Kırıkkale Üniversitesi Kampüs alanında düzenlenen kampta buluştular.
Cuma günü ve akabindeki gece kız öğrenciler, Cumartesi günü erkek öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen kamp programı izcilik konusunda uzman hocaların organizesi ve izcilik eğitimi alan Kur’an Kursu Öğreticileri rehberliğinde gerçekleştirildi.
Kamp programında öğrenciler okçuluk dersleri, haritada yer-yön bulma ile ilgili oryantring etkinliği, kamp ateşi yakma, ilahi ve marş söyleme ve spor gibi etkinliklerle hem eğlendiler hem izcilik faaliyetleri hakkında bilgi ve tecrübe sahibi oldular. Aynı zamanda günlük eğitimlerini de kamp alanında yaparak namazlarını cemaatle kıldılar; gece vakitlerinde gökyüzü ve evren ile yaratıcıyı tefekkür ettiler.
Kamp etkinliğine katılan ve kamp ateşini yakan İl Müftüsü Mustafa Topal, Yatılı Kur’an Kursları ve Diyanet Gençlik Merkezi öğrencilerine yönelik düzenlenen kamp programının görevlilerimiz ve öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diledi. Müftü Topal: “Programa katkı sağlayan tüm görevlilere ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Üniversite kampüsünde düzenlediğimiz kamp programını ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan’a ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerine de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Geceyi çadırlarda geçiren öğrenciler sonraki günün sabahında kamp alanından ayrıldılar.