Kirklareli'de "ailece Sabah Buluşması" Sungurbey Camii'nde Gerçekleştirildi

Kırklareli'nde Ailece Sabah Namazı Buluşması'nda Birlik ve Beraberlik Havası Kırklareli İl Müftülüğü tarafından her hafta farklı bir camide düzenlenen "Ailece Sabah Namazı Buluşması", bu hafta özel bir anlam kazandı.

Program, Kırklareli Valisi Sayın Uğur Turan'ın teşrifleriyle Sungurbey Camii'nde gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde, caminin huzurlu atmosferinde bir araya gelen Kırklarelililer, manevi bir atmosferde namazlarını eda etti.

İl Müftüsü Yusuf Eviş, sabah namazını kıldırarak, günün anlam ve önemiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Eviş, "Sabah namazı, günün bereketine ve huzuruna vesile olur.

Ailece bu ibadeti paylaşmak, sevgi ve birlikteliğimizi güçlendirir" diyerek programa katılanları kutladı. Vali Uğur Turan da yaptığı kısa konuşmada, "Dinimizin güzelliklerini ve huzurunu birlikte yaşamamızın önemini vurgulayarak, bu buluşmanın Kırklareli'nin manevi iklimine önemli katkılar sağladığını" belirtti.

Namazın ardından cemaate sıcak çorba ikram edildi. Program, ailelerin bir araya gelerek sohbet etmeleri ve birbirleriyle kaynaşmalarıyla sona erdi.

"Ailece Sabah Namazı Buluşması" projesi, Kırklareli'nde büyük ilgi görüyor. Hem maneviyatın hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen program, her hafta farklı bir camide gerçekleştirilerek, farklı mahallelerde yaşayan insanların bir araya gelmesini sağlıyor.

Projenin, Kırklareli'nde dini ve toplumsal hayatın zenginleşmesine ve insanların birbiriyle kaynaşmasına önemli katkılar sağladığı gözleniyor.