Kirklareli'de Mevlid-i Nebi Haftası Ve Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Hükümlüler Tarafından Cami Temizliği Yapıldı

Kırklareli'nde "Yeniden Doğuş" İçin Cami Sohbeti ve Temizlik Gönüllülüğü Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

27 Eylül 2024 tarihinde Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, Kurum Müdürü Can Özdemir başkanlığında kurum personeli ve denetimli serbestlik yükümlülerinin yanı sıra Ulu Cami görevlileri de katıldı.

Etkinliğin amacı, denetimli serbestlik yükümlülerinin yeniden suç işlemesini önlemek, dini ve ahlaki duygularını geliştirerek topluma kazandırılmasını sağlamak ve sosyal hayatta camilerin birer merkez haline dönüşmesine katkıda bulunmaktı.

Ulu Cami'nde düzenlenen sohbet toplantısında, cami görevlileri tarafından yükümlülere dini değerler, ahlaki sorumluluklar ve toplumsal uyum konularında aydınlatıcı bilgiler verildi.

Sohbet boyunca, yükümlülerin sorularına cevap verildi ve din görevlileri tarafından rehberlik sağlandı. Sohbetin ardından ise yükümlüler, Ulu Cami'nin temizliğine gönüllü olarak katıldılar.

Cami görevlilerinin rehberliğinde gerçekleştirilen temizlik çalışması, hem dini bir görev bilinci oluşturmayı hem de toplumsal sorumluluk duygusunu geliştirmeyi amaçladı.

Etkinliğin organizatörleri, bu tür etkinliklerin, yükümlülerin toplumsal hayata entegrasyonunu kolaylaştırmak, suçtan uzaklaşmalarını sağlamak ve sosyal uyumu güçlendirmek için önemli olduğunu belirttiler.