Kirklareli'de Personel Aylık Toplantısı Il Müftümüz Başkanlığında Gerçekleşti

Kırklareli'nde Cami Din Görevlileri Toplantısı: Hizmetler ve Şiddet Konusu Ele Alındı Kırklareli İl Müftülüğü, aylık düzenli olarak gerçekleştirilen cami din görevlileri toplantısını bugün Sungurbey Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Yusuf Eviş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, camilerde yürütülen hizmetlerin etkinliği ve gelecek dönem için planlanan faaliyetler ele alındı.

Toplantıda ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son dönem talimatları ve uygulamada karşılaşılan zorluklar masaya yatırıldı. Din görevlilerinin deneyim paylaşımı ve istişareye dayalı bir ortamda, hizmetlerin daha da geliştirilmesi için çözüm önerileri ve yeni projeler değerlendirildi.

Toplantı programı kapsamında, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden uzmanlar tarafından "Kadına Yönelik Şiddet" konulu önemli bir konferans düzenlendi.

Konferansta şiddetin toplumsal boyutları, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda yapılabilecekler ele alındı. Toplantının sonunda ise Diyanet Akademisi'nden mezun olan ve ramazan ayında hatimle teravih kıldıran personele, İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bu özel öğrenimlerini tamamlayan ve cemaatlerine ramazan ayında manevi yönden rehberlik eden personele teşekkür eden Eviş, onların özverili çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Toplantının, din görevlileri arasında birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, hizmetlerin koordineli bir şekilde yürütülmesi ve toplumun dini ve sosyal ihtiyaçlarına daha etkin yanıt verilmesi açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor.