Kırklareli üniversitesi' Nde öğrenim Gören Gönül Coğrafyamıza Mensup öğrencilerden Il Müftülüğüne Anlamlı Ziyaret

Kırklareli'nde Kültür Köprüsü: Yabancı Öğrenciler Müftülüğü Ziyaret Etti Kırklareli'nde, farklı kültürlerin ve dillerin bir araya geldiği anlamlı bir buluşma gerçekleşti.

Gönül coğrafyamıza mensup Mısır, Endonezya, Suriye ve birçok farklı ülkeden gelen öğrenciler, Kırklareli Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü'nün düzenlediği bir ziyarette İl Müftüsü Yusuf Eviş'i ziyaret etti.

Gençlik Merkezi'nde öğrencileri sıcak bir şekilde karşılayan Müftü Eviş, onlarla yakından ilgilenerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerin Türkiye'deki eğitim hayatları, memleketlerinden uzakta hissettikleri özlemler ve gelecek planları üzerine samimi bir şekilde konuşan Eviş, onlara her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Ziyaret sırasında Kırklareli Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yürütülen atölye çalışmaları, kamp ve izcilik gibi aktiviteler hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Öğrenciler, Kırklareli'nin sunduğu bu imkanlardan oldukça etkilendiklerini dile getirdiler. Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Farklı ülkelerden gelip ülkemizde eğitimlerine devam eden öğrencilerimizi misafir etmekten mutluluk duyuyoruz.

Türkiye'de edineceğiniz bilgi ve tecrübeler, kendi ülkelerinizde farklı mesleklerde hizmet vermenizde büyük rol oynayacaktır. İnsanlara ve ailenize faydalı birer birey olarak hayatınızı şekillendirmeniz en büyük temennimizdir.

" dedi. Bu ziyaret, farklı kültürler arasında köprü kuran, karşılıklı saygı ve anlayışın güçlendiği önemli bir adım oldu. Kırklareli Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, yabancı öğrencilere yönelik çalışmalarını devam ettirerek, onların Türkiye'deki eğitim hayatlarını daha da zenginleştirecek ve onların ülkemize olan sevgi ve saygılarını artıracaktır.