Kırsehir'de Diyanet Işleri Başkanlığı Faaliyetleri üniversitede Tanıtıldı.

Gençlik ve Din Buluştu: Kırşehir'de Öğrenci Toplulukları Buluşması Renkli Geçti Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde 7. kez düzenlenen Geleneksel Öğrenci Toplulukları Buluşması, gençlerin ilgi odağı oldu.

Bu yıl da stant açan Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gençlere yönelik faaliyetlerini tanıtmak için yoğun bir çaba sarf etti.

Gençlere başkanlığın yayınlarını hediye eden Müftülük, Diyanet'in gençlerin yaşamına dokunan hizmetlerini ve projelerini anlattı. Standı ziyaret eden gençler, Diyanet'in faaliyetleri ve İslam dini hakkında sorular sorarak bilgi aldılar.

Buluşmaya katılan İl Müftüsü Mustafa Tekin, gençlerle yakından ilgilenerek sorularını cevapladı. Standları gezen Tekin, gençliğin önemine dikkat çekerek, "Bu fırsatları değerlendirerek gençlerimizin bize gelmesini beklemeden onların yanlarına gitmemiz ve onlarla konuşmamız gerek.

Gençlerimizle iletişim halinde olmalı ve onların sorunlarını anlamaya çalışmalıyız," dedi. Müftü Tekin'e İl Müftü Yardımcısı Zeynep Önen, şube müdürleri ve kurum personeli eşlik etti.

Buluşmaya katılımcılara Diyanet Vakfı tarafından sıcak çorba ikramı yapıldı. Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, İl Müftülüğü standını ziyaret ederek Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından olan Geçerken Dergisi'ni hediye olarak aldı.

Kırşehir İl Müftülüğü'nün bu etkinlikteki varlığı, gençlerle iletişim kurma ve dinin gençlerin yaşamına olan etkisini vurgulamayı amaçlayan bir adım olarak değerlendiriliyor.