Kırşehir'de Emekli İmamlar Buluştu

Kırşehir'de Emekli İmamların Gülümsesi: Unutulmayan Hizmetler, Yeniden Bir Araya Geliş Kırşehir İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı anlamlı bir buluşmayla kutladı.

İl Müftüsü Mustafa Tekin, yıllarca Kırşehir'in değişik camilerinde görev yapmış emekli imamları bir araya getirerek, onların hizmetlerini ve tecrübelerini hatırlatarak, "Din Görevlilerinin emeklisi olmaz, emektarı olur" mesajını verdi.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda düzenlenen "Emekli Din Görevlileri Buluşması", unutulmaz anılar ve sıcak sohbetlerle dolu geçti.

Sabah kahvaltısında bir araya gelen emekli imamlar, yıllarca birlikte geçirdikleri zamanları yad etti, öykülerini paylaştı ve genç nesillerin dini eğitimine katkılarından bahsetti.

İl Müftüsü Tekin, programda yaptığı konuşmada, emekli imamların Kırşehir'in dini hayatına olan katkılarını vurguladı. "Sizler yıllarca bu kutsal görevi büyük bir özveriyle yerine getirdiniz.

Kırşehir'in dini hayatına olan hizmetleriniz asla unutulmayacak. Bu anlamlı haftanın ruhuna uygun olarak sizi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.

" diyerek, emekli din görevlilerinin tecrübelerinin genç nesiller için değerli olduğunu belirtti. Buluşma programı, emekli imamların istekleri üzerine düzenli hale getirilecek.

Tekin, "6 ayda bir bu güzel buluşmaları tekrarlamak istiyoruz. Sizlerin deneyim ve bilgilerinden faydalanmak ve bu bağımızı sürekli kılmak istiyoruz.

" dedi. Emekli imamlar da bu anlamlı buluşmadan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Yıllarca birlikte görev yaptıkları meslektaşlarıyla bir araya gelmenin, geçmişi hatırlamanın ve yeni nesillerle iletişim kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Kırşehir İl Müftülüğü'nün bu anlamlı etkinliği, emekli imamların hizmetlerini hatırlatarak, onların toplumdaki değerini ortaya koydu ve gelecek nesillerin dini eğitimine olan katkılarının önemini vurguladı.