Kırşehir'de Yaşlılara Vefa Zamanı

Kırşehir'de Yaşlılara Vefa Zamanı: 7 Haftalık Eğitim Programı Başladı Kırşehir İl Müftülüğü (ADRB) ve Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen ve Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği "BÜYÜKLERİMİZE VEFA ZAMANI" projesi kapsamında, 7 haftalık bir eğitim programı başlatıldı.

Program, yaşlı bireyler ve yakınlarına yönelik olarak düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Eğitim Servisi psikologları tarafından verilecek olan seminerlerin ilki, 21 Ekim 2024 Pazartesi günü İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminerde, Psikolog Burcu Taş, "Yaşam Boyu Değişen Rollere Uyum" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, yaşlılık döneminde bireylerin karşılaştığı farklı roller ve bu rollere uyum sağlama süreci ele alındı.

Psikolog Taş'ın konuya dair uzman görüşleri ve yaşlılar için pratik önerileri, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Eğitime, yaşlı bireyler ve yakınları yoğun bir katılım gösterdi.

İl Müftüsü Mustafa Tekin, program sonunda yaptığı konuşmada yaşlılara katılımlarından dolayı teşekkür etti ve "Büyüklerimize Vefa Zamanı" projesinin önemine değindi.

Proje kapsamında, önümüzdeki haftalarda "Yaşlı Bakımı ve Yaşam Kalitesi", "Yaşlıların Ruhsal Sağlığı", "Yaşlılarla İletişim" gibi konuları ele alan seminerler gerçekleştirilecek.

**Projenin amacı, yaşlıların toplumda daha aktif ve sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamak, yaşlılara ve yakınlarına destek olmak, yaşlılarla ilgili farkındalık yaratmak ve yaşlılara saygı ve sevgi duygusunu geliştirmek.

** İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin Kırşehir'de yaşlılara yönelik önemli bir adım olduğunu ve bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.