Kocaeli Cezaevinde Mevlid-i Nebi Coşkusu Yaşandı

cezaevinde mevlid-i nebi programı düzenlendi

Kocaeli Cezaevinde Mevlid-i Nebi Coşkusu Yaşandı Kocaeli 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Hz. Muhammed'in (s. a. v. ) doğumunun kutlandığı Mevlid-i Nebi Haftası, hükümlü ve tutukluların yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde idrak edildi.

Kurumun manevi atmosferini yükseltmeyi amaçlayan program, çeşitli etkinliklerle dolu bir hafta boyunca devam etti. Programın açılışını, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle Manevi Rehberlik Birimi din görevlisi Hafız Ömer Tepe yaptı.

Ardından, günün anlam ve önemiyle ilgili düzenlenen konferansta, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Mikail Özkan, Hz. Muhammed'in (s. a. v. ) hayatını ve mesajlarını, "Mevlid-i Nebi ve Şahsiyet İnşası" başlığı altında ele aldı.

Özkan, konuşmasında Hz. Peygamber'in (s. a. v. ) örnek ahlakını, toplumsal barışa ve insanlığa yaptığı katkıları vurgulayarak, hükümlü ve tutuklulara bu değerlerden ilham almaları çağrısında bulundu.

Konferansa katılan Kocaeli İl Müftülüğü Şube Müdürü Ramazan Kayagil ise, tutuklu ve hükümlülere Mevlid-i Nebi Haftası'nı kutlayarak, Hz. Peygamber'in (s.

a. v. ) hayatının insanlık için bir rehber olduğunu, iyilik ve merhametin önemini hatırlattı. Mevlid-i Nebi Haftası boyunca, Kurumda düzenlenen yarışmalar da büyük ilgi gördü.

"Mevlid-i Nebi", "Na't" ve "Siyer-i Nebi" kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren hükümlülere çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmalar, hükümlülere dini değerleri daha derinlemesine öğrenme ve Hz. Peygamber'in (s.

a. v. ) hayatını daha yakından tanıma fırsatı sundu. Etkinlik dolu bir haftayı sonlandıran Mevlid-i Nebi Programı, Kurum imamının yaptığı hatim duasıyla sona erdi.

Hükümlüler ve tutuklular, bu anlamlı programda Hz. Peygamber'in (s. a. v. ) öğretilerini hatırlama, maneviyatlarını güçlendirme ve toplumsal değerlere bağlılıklarını pekiştirme fırsatı buldular.

Program, cezaevi ortamında manevi bir atmosfer yaratılması ve hükümlülerin sosyalleşmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.