Kocaeli'de Il Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu "2. Dönem Hüsn-i Tilavet Kursu" Mezuniyet Törenine Katıldı.

Kocaeli'nde Güzel Okuma Sanatı Kutlandı: İl Müftüsü Sönmezoğlu, Hüsn-i Tilavet Kursu Mezunlarını Teşvik Etti Kocaeli'nde, Diyanet Akademisi Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen 2. Dönem Hüsn-i Tilavet Kursu mezuniyet töreni, dini değerlerin yaşatılması ve güzel okuma sanatının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Törene katılan İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kursiyerleri ve hocaları tebrik ederek, gelecek nesillerin dini değerlere sahip çıkması ve Kuran'ı güzel bir şekilde okumayı öğrenmesi için bu tür kursların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sönmezoğlu, konuşmasında, Diyanet Akademisi ve Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin İslam dünyasının geleceği için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu kurumların dini ilimleri, Kuran'ı Kerim'i ve hadisleri doğru bir şekilde öğrenmeyi ve öğretmeyi amaçladığını ifade eden Sönmezoğlu, "Bu kurslar, gençlerimizin dini değerlere sahip çıkmasını ve Kuran'ı güzel bir şekilde okumayı öğrenmesini sağlıyor.

Bu sayede, hem Kuran'ın mesajlarını daha iyi anlayabilir hem de güzel bir sesle okuma sanatını icra edebilirler. " şeklinde konuştu. Törende, kursiyerlerin uzun ve zorlu bir eğitim sürecini tamamlamaları nedeniyle duydukları mutluluk ve gurur gözlerinden okunuyordu.

Mezuniyet belgesini alan kursiyerler, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki hayatlarında Kuran'ı güzel bir şekilde okumaya devam edeceklerini ve öğrendiklerini çevrelerine yayacaklarını ifade ettiler.

Program, mezun olan kursiyerler ve hocaların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Törene katılanlar, bu anlamlı günün ve Kuran'ı güzel okuma sanatının öneminin farkında olduklarını dile getirirken, Diyanet Akademisi ve Dini Yüksek İhtisas Merkezlerine desteklerini ve tebriklerini ilettiler.