Konya'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı Düzenlendi

2024 yılı yaz kur'an kursları açılış programı düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kur'an kurslarında milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları” açılış programı Selçuklu Merkez Camii'nde düzenlenen programla yapıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda selamlama ve açılış konuşmasını Selçuklu İlçe Müftü Vekili Musa İmamoğlu yaptı. Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, öğrenci ve velilere hitap etti. İl Müftüsü Öge, camilerimiz ve kurslarımız, Yaz Kur’an Kurslarına gelen yavrularımızın sayesinde şenleneceğine vurgu yaparak Yaz Kur’an Kurslarının öneminden ve çocuklarımız için yaz boyu planlanan etkinliklerden bahsetti.

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop öğrenci ve velilerine hitap ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın doğru ve sahih dini bilgiyi çocuklarımıza ve toplumun her kesimine aktardığını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış programı, sahne gösterileri, mehteran takımı gösterisi, çocukların mini oyunları ve öğrencilerin yaptığı dua ile sona erdi.