Konya'da Akşehir'de 19 Hafize Taçlandı

Akşehir'de Genç Hafızlar İçin Unutulmaz Bir Gün: Taç ve İcazet Merasimi Akşehir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kevser Köksal Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık yolculuğunu tamamlayan genç kızlar için düzenlenen özel bir tören, Akşehir Kültür Merkezi'nde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Hafızlık taç takma ve icazet merasimi, hem manevi bir atmosfer yaratırken hem de genç hafızların bu önemli başarısını kutlamak için bir araya gelen kalabalık bir topluluğu bir araya getirdi.

Törene katılanlar arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kur'an kursu öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci'nin açılış konuşmasıyla devam etti.

Müjdeci, genç hafızların bu önemli başarısı için duyduğu mutluluğu dile getirerek, onlara ve ailelerine tebriklerini iletti. Selamlama konuşması yapan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ise, Kur'an-ı Kerim eğitiminin önemine dikkat çekti.

Genç hafızların bu kutsal görevi üstlenmelerinin toplum için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, onlara ve onları yetiştiren hocalarına teşekkür etti.

Kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Kur'an ile iç içe yaşayan, okuyan, anlayan ve yaşayan bir bireyin önemine vurgu yaptı.

Hz. Peygamber'in (s. a. s. ) Kur'an ile olan yakın ilişkisine dikkat çeken Doymaz, genç hafızları tebrik ederek onlara başarılarının devamını diledi.

Protokol konuşmalarının ve hediye takdiminin ardından törenin en duygusal anı yaşandı. Geleneksel olarak sadece bayanlara özel olarak düzenlenen taç giydirme merasimi, genç hafızların gözlerindeki mutluluk ve gururla başladı.

Öğretmenlerinin ellerinden aldıkları taçlar, yıllarca süren özverili çalışmalarının sembolü olarak başlarına takıldı. Bu anlamlı tören, genç hafızların emeklerinin karşılığını aldığı ve toplumun takdirini kazandığı bir gün oldu.

Aileleri, öğretmenleri ve tüm katılımcılar, genç hafızların bu önemli başarısından büyük bir mutluluk duydu. Tören, genç hafızların ve ailelerinin hatıralarına kazınacak bir gün olarak sona erdi.