Konya İl Müftüsü Ereğli'de Bağımlılıkla Mücadele Merkezi Açılışında

Bağımlılıkla Mücadeleye Yeni Bir Merkez: Ereğli'de Açılış Heyecanı Konya Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından bağımlılıkla mücadeleye yönelik olarak inşa edilen koordinasyon merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Ereğli İlçe Müftüsü Abdullah Özmen, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç ve davetliler katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, yeni merkezin hayırlı olmasını dileyerek, "Toplumumuzun en önemli sorunlarından biri olan bağımlılıkla mücadeleye yönelik bu merkez, Ereğli'de önemli bir eksikliği giderecek.

İnşallah bu merkez, gençlerimizi bağımlılıktan koruyacak, onlara rehberlik edecek ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacaktır" dedi.

Ereğli İlçe Müftüsü Abdullah Özmen ise, merkezin inşa edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu merkez, sadece bağımlılıkla mücadele edenlere değil, aynı zamanda ailelerine ve toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütecektir.

Hedefimiz, gençlerimizi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek, onları kötü alışkanlıklardan korumak ve onları topluma faydalı bireyler olarak kazandırmaktır" diye konuştu.

Açılışın ardından, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Ereğli İlçe Müftülüğü Genç Ofis Bürosunu ziyaret etti. Burada gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlarla bir araya gelen Öge, gençlik faaliyetlerine dair bilgi aldı.

Öge, gençlerin geleceği için yapılan çalışmaların önemine değinerek, gençlik koordinatörlerine ve manevi danışmanlara çalışmalarında başarılar diledi.

Açılış programı, yapılan dua ve plaket takdimiyle sona erdi. Ereğli'de hizmete açılan yeni bağımlılıkla mücadele koordinasyon merkezinin, toplumun sağlıklı gelişmesine ve gençlerin geleceğine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.