Malatya'da Dib Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı Il Genelindeki Vaizler Ve Kur'an Kursu öğreticileriyle Bir Araya Geldi

Diyanet Başkanlığı Müşaviri Konarılı, Erzurum'da Vaiz ve Kur'an Kursu Öğreticileriyle Bir Araya Geldi Erzurum'da, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Sayın Belgin Konarılı, il genelindeki vaizler ve Kur'an Kursu Öğreticileriyle bir araya geldi.

Yeşilyurt İlçe Müftülüğü Ahmediye Kur'an Kursu Konferans Salonunda gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü yardımcısı Fikriye Özkan'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Sayın Konarılı, din görevlileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide, günümüzün dinî ve sosyal meseleleri, İslam'ın güncel hayata etkileri ve vaizlik görevinin önemi gibi konular ele alındı. Konarılı, vaizlere ve Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik tavsiyelerde bulunarak, din hizmetinde samimiyet, dürüstlük ve bilgiye dayalı bir yaklaşımın önemini vurguladı.

Din görevlilerinin toplumun manevi rehberi ve aydınlatıcısı olduklarını belirten Konarılı, onların eğitim, öğretim ve irşat faaliyetlerinin toplum hayatında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Program, Sayın Konarılı'nın kendi kitaplarını din görevlileri için imzalamasıyla sona erdi. Din görevlileri, Konarılı'nın söyleşisinden ve kitaplarını imzalatma fırsatından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.