Malatya'da Emektar Din Görevlilerine Vefa Programı

Malatya'da Emektar Din Görevlilerine Vefa Programı

Malatya'da Emekli Din Görevlileri "Vefa" Programı'nda Buluştu Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Vefa" programı, emekli din görevlileri için anlamlı bir buluşma noktası oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Müftüsü Ramazan Dolu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve emekli din görevlileri katıldı.

Program, emekli din görevlisi Şükrü Gezen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din görevlileri, Gezen'in sesinden yükselen ilahi sesler eşliğinde manevi bir atmosferde bir araya geldiler.

Ardından söz alan İl Müftüsü Ramazan Dolu, emekli din görevlilerinin uzun yıllar boyunca yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Dolu, "Sizler, manevi değerlerimizi yaşatan, toplumumuzu aydınlatan, insanlara yol gösteren değerli kişilersiniz.

Hizmetlerinizin kıymeti hiçbir zaman unutulmayacak" diyerek duygularını dile getirdi. Emekli din görevlileri adına söz alan Hüsamettin Özmen ise, yıllarca sürdürdükleri görevi ve yaşadıkları tecrübeleri paylaştı.

Özmen, "Din görevlisi olmanın sorumluluğu ve insanlara hizmet etmenin mutluluğunu her zaman hissettik. Bu program, bizleri bir araya getirerek eski günleri hatırlamamızı sağladı.

İl Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Programda ayrıca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit de emekli din görevlilerine hitaben bir konuşma yaptı.

Geçit, "Din görevlilerinin toplumumuzun manevi temelleri için büyük önemi var. Sizlerin hizmetleri, insanlara umut ve huzur kaynağı olmuştur.

Bu anlamlı programda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. Etkinlik, İl Müftülüğü Tasavvuf Korosu'nun müzik dinletisinin ardından yapılan yemek ikramıyla sona erdi.

Emekli din görevlileri, program boyunca sıcak sohbetler eşliğinde bir araya gelerek, geçmişi yad edip yeni hatıralar yarattılar. "Vefa" programı, emekli din görevlilerinin hizmetlerinin takdir edilmesi ve onlara verilen değerin bir göstergesi oldu.