Malatya'da Hacı Mehmet Kaya Hafızlık Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencileri Piknikte Buluştu

Deprem Sonrası Moral ve Motivasyon İçin Unutulmaz Bir Piknik Malatya'da yaşanan deprem felaketinin ardından, yaraların sarılması ve psikolojik desteklerin sağlanması büyük önem taşıyor.

Bu kapsamda, Malatya Battalgazi İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hacı Mehmet Kaya Hafızlık Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla anlamlı bir piknik düzenlendi.

Piknik, Kırkgöz Sahil Parkı'nda gerçekleştirildi ve depremden etkilenen öğrencilerin yüzlerinde tebessüm oluşturmayı hedefledi. Etkinliğe, İl Müftüsü Ramazan Dolu, İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan, Battalgazi İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan ve eşi Hatice Vuruşkan, hayırsever iş insanı Abdullah Öngenli ve eşi Zeynep Öngenli, İl Gençlik Koordinatörü Leyla Yıldırım, manevi danışmanlar Tuba Ceylan ve Merve Yılmaz ile Kur'an Kursu öğreticileri katıldı.

Öğrencilerle birlikte keyifli vakit geçiren yetkililer, onların yaşadıkları zorluklara karşı umut ve destek mesajları verdi. Deprem sonrasında yaşanan kayıpların üzüntüsünü paylaştıklarını ve yaraların hep birlikte sarılacağına vurgu yaptılar.

Piknikte, öğrenciler birbirleriyle sohbet etme, oyun oynama ve moral bulma fırsatı buldu. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlara ve bireylere teşekkür eden İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Depremden etkilenen öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak, onları yalnız bırakmadığımızı hissettirmek amacıyla bu pikniği düzenledik.

Bu tür etkinliklerin, öğrencilerimizin hayata daha güçlü bir şekilde tutunmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz. " dedi. Piknik, depremzede öğrencilere moral ve motivasyon sağlamanın yanı sıra toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlattı.