Malatya'da Ortaokul öğrencilerden Müftülüğe Anlamlı Ziyaret

Battalgazi Öğretmenler Ortaokulu Öğrencileri Camiler ve Din Görevlisi Haftasını Kutlamak İçin İl Müftülüğünü Ziyaret Etti Battalgazi Öğretmenler Ortaokulu öğrencileri, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle anlamlı bir ziyaret gerçekleştirerek İl Müftülüğüne konuk oldular.

Türkçe Öğretmeni Mehmet Baydemir rehberliğinde gerçekleşen ziyarette, öğrenciler, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Sucu ve Fikriye Özkan'ı ziyaret ederek tüm din görevlilerinin haftasını tebrik ettiler.

Gençlerin coşkulu ve saygılı ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, "Ülkemizin geleceği sizlersiniz.

Değerli gençler bizden sonra bu makamlarda sizler olacaksınız ve ülkeyi daha ileri seviyeye getireceksiniz inşallah. " diyerek öğrencilere güven ve umut dolu sözlerle seslendi.

Ziyaret esnasında öğrenciler, İslam dininin temel prensipleri, dini hayatın önemi ve din görevlilerinin toplumsal rolü hakkında sorular sorma fırsatı buldular.

İl Müftü Yardımcıları, öğrencilerin sorularını büyük bir sabır ve özveriyle yanıtladılar. Öğrenciler, İl Müftülüğü ziyaretinin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu ve din görevlileriyle tanışmaktan büyük keyif aldıklarını belirttiler.

Ziyaretin sonunda öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Diyanet Yayınlarından çıkan çeşitli çocuk kitapları hediye edildi. Bu anlamlı ziyaret, gençlerin dini değerlere olan ilgilerini artırmanın yanı sıra, toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladı.

Battalgazi Öğretmenler Ortaokulu yönetimi, öğrencilerinin bu tür etkinliklere katılımlarını teşvik ederek, onların dini ve kültürel bilincini geliştirmeyi hedefliyor.