Manisa'da Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

manisa'da mevlid-i nebi haftası etkinlikleri devam ediyor

Manisa İl Müftülüğü Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ konulu program düzenledi. Tarihi Bedesten Salonunda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Mevlidi Nebi Haftası’nın bu yıl temasının ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlendiğini kaydetti. Bu tema çerçevesinde programların gerçekleştirildiğini ifade eden Müftü Kabukçu, Peygamber Efendimiz’in inşa ettiği insan modelinin sevgi ve merhamet üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Kabukçu “Hiç şüphe yok ki Peygamber Efendimizin inşa ettiği insan modelini özellikle cahiliye dönemiyle Asrı Saadet dönemini kıyas ettiğimizde çok daha net görüyoruz. Ama içinde bulunduğumuz şu zaman diliminde hepimizin yüreğini kavuran bir yıla yakın süredir Gazze üzerindeki acı olaylar, yine son günlerde bir yavrumuzun yaşadığı acı olay üzerinden hepimizin yüreğinde oluşan büyük acı Efendimiz (Sav)’in örnek ahlakına ve inşa ettiği insan modeline ne kadar muhtaç olduğumuzu çok net bir şekilde bizlere hatırlatmış oluyor” dedi.

“Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konusuyla kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, “Peygamber Efendimizi hem anmaya hem de anlatmaya ihtiyacımız var” diye konuştu. Şahin; “Mümin olmanın şartı Allaha imandan sonra Peygamberi tasdik etmektir. Müsteşrikler Kur’andan daha fazla sünnete saldırmışlardır. Sünneti insanların hayatından çıkararak insanları İslamdan uzaklaştırmayı amaçlamışlardır. Hadisler asli kaynaklarımızın ikincisidir. Sünnet beni bağlamaz, Kur’an bize yeter cümlelerinin bir anlamı yoktur. Allaha iman ve O’nu sevdiğinin ispatı Peygambere itaattir. Günümüzde ne yazık ki şekli müslümanlık artıyor, ahlaki müslümanlığımız azalıyor. Halbuki İslam en çok ahlaka vurgu yapar. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz “Muhakkak ki sen yüce ahlak üzeresin.“ (Kalem 4) buyurmaktadır. O’nun (sav) inşa ettiği insan modeliyle ahlaklanmaya her zamandan daha fazla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Programa Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Ev, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, kurum temsilcileri, İlçe müftüleri, görevde bulunan ve emekli olan din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.