Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü 8. Yıl Dönümünde Coşkuyla Kutlandı

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü 8. yıl dönümünde coşkuyla kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 8. yıl dönümü nedeniyle İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, şehitlik kabirlerini ziyaret etti ve karanfil bıraktı. Kur'an'ı Kerim tilaveti ardından başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitler için dua edildi.

Şehitlik ziyaretinin akabinde 15 Temmuz şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelen Türkmen, Şehit Velit Bekdaş, Gazi Metin Özen, ve Gazi Halit Ay ailelerini ziyaret etti, taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Günün ilerleyen saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda binlerce Mardin'li vatandaşın katılımıyla demokrasi nöbeti tutuldu, Milletin Zaferi coşkuyla kutlandı.

Programda Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ve Mardin Milletvekili Faruk Kılıç vatandaşa hitap etti, 81 ilde aynı anda yapılan Mardin'de de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda sona eren 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu icra edildi, Dr. Ramazan Yumrutepe tarafından 15 Temmuz'u tasvir eden kum sanatı gösterimi yapıldı ve Grup Tillo en güzel ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

Programın sonuna doğru Mardin'de ki bütün camilerde ve 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkında eş zamanlı olarak selâ okundu. Sonrasında İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen dua etti.

İl Müftüsü Türkmen; Ey Allah'ım! 15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan bu gece vatan için, millet için, ezan için, bayrak için canını feda eden şehitlerimizin ruhlarını şâd eyle. Kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle. Dünyada yapmış oldukları bütün hayır ve hasenatlarını, işgalci hainlere karşı yapmış oldukları cihatlarını kabul eyle. Şehit yakınlarına sabır ve hayırlı ömürler ihsan eyle. Birlik ve beraberliğimizi daim eyle, aramıza nifak tohumları sokmak isteyen hainlere fırsat verme Allah'ım! diye duada bulundu.

Programın sonunda Mardin Artuklu'da görev yapmakta olan din görevlilerinin iştiraki ile 02:30 - 03:30 saatleri arası demokrasi nöbeti tutuldu ve hatıra fotoğrafı çekildi.