Mardin'de Türkmen; Islam'a Dert Olan Değil Islam'ı Dert Edinen Bireyler Olmamız Lazım

türkmen; islam'a dert olan değil islam'ı dert edinen bireyler olmamız lazım

Mevlidi-i Nebi İle Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Mardin İl Müftülüğü salonunda Konferans düzenlendi.

Program, aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen konuşmasında; Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası olarak belirlemiştir. İl Müftülüğü olarak konferansımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bütün İlçe Müftülüklerimizde hafta boyunca gerçekleştireceğimiz programlarla Peygamberimizin örnek hayatını anlamaya ve anlatmaya çalışacağız inşallah şimdiden bütün katılımcılara çok teşekkür ederim dedi.

Akabinde Konferansa konuşmacı olarak teşrif eden Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Kazım Tükmen konuşmasına şunlara yer verdi.

Türkmen, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bu yıl ki Konferansın ana teması olan Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası, Hz. Muhammed (s.a.v)’in kişisel gelişim ve ahlaki olgunluk konusundaki örnekliğini ele alacağız inşallah.

Şahsiyet eğitimini Kur'an ile yapan bir Peygamberin ümmeti olarak şahsiyetimizi gözden geçirip imar etmemiz gerekiyor.

Peygamberimizin hayatından yola çıkarak, günümüz insanının karakter inşasında İslam’ın öğretilerinin nasıl yol gösterici olabileceğini hep birlikte anlamalıyız. Bu konferanslarımızın, her yaştan birey için önemli bir rehberlik olmalıdır.

 

Müslüman'ın Şahsiyetinin Temeli Tevhîd İkincisi Ahlâk Eğitimidir

 

Bu anlamlı haftalarda halkımızı bir araya getirerek manevi değerlerin ve ahlaki erdemlerin ön plana çıktığı bu tür konferanslara katılım sağlamaya teşvik etmeliyiz. Çünkü bizler İslam'a dert olan değil İslam'ı dert edinen bireyler olmamız gerekiyor. Müslüman'ın şahsiyet eğitiminin temeli tevhîd inancı ikincisi ahlâk eğitimidir diyerek sözlerini noktaladı.

Konferans konuşmasının akabinde. Başkanlık Vaizi Türkmen'e günün anlam ve önemi anısına Mardin Vali Yardımcısı Sayın Osman Çelikkol tarafından plaket takdim edildi.

Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle düzenlenen programa Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, Başkanlık Vaizi Kazım Türkmen, Kurum Amirleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda Vatandaş katılım sağladı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.