Mardin'de "kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Erkek öğrenciler Türkiye Finali" Yapıldı

Mardin'de Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması'nda Gençler Yarıştı, Kuran'ın Hediyesi Herkese Ulaştı Mardin'de düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Erkek Öğrenciler Türkiye Finali", gençlerin Kur'an'a olan bağlılıklarını ve yeteneklerini sergilediği bir etkinliğe dönüştü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma, merkez Artuklu ilçesindeki Mahmut Fevzi Yedikardeş Camii'nde gerçekleştirildi.

Yarışmanın açılışında, Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Beliktay, Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek etkinliğe manevi bir atmosfer kazandırdı.

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen ise konuşmasında, farklı illerden gelen ve bölgelerinde birinci olan öğrencileri Mardin'de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkmen, "Her yarışmanın birincisi olur, ama bu yarışmaya katılan kardeşlerimizin hepsi birincidir, çünkü onlar Kuran'ın hizmetkarıdır. " diyerek yarışmanın asıl amacının öğrencilerin Kuran'ı daha iyi anlamaları ve ezberlemeleri olduğunu vurguladı.

"Kuran'ı usulüne uygun olarak daha güzel okumak için birbirleriyle yarışacaklar. Biz şimdiden hepsini birinci ilan ediyoruz. Kuran'ın olduğu ve okunduğu ortam şifa ve rahmet kaynağıdır.

Bizlere bu güzel günü yaşatan, erkekler finalini ilimize layık gören Diyanet İşleri Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu kardeşlerimize de başarılar diliyorum.

" sözleriyle yarışmacıları tebrik etti. Final müsabakaları heyecan dolu anlara sahne oldu. Bursa'dan Muhammed Fatih Karakaya, Bitlis'ten Musab İlci, Kütahya'dan Muhammed Berkay Kırçay, Samsun'dan Muhammed Ali Karmil, Burdur'dan Mert Demirkaya ve Ankara'dan Ahmed Hamza Kurt, Kuran'ı en güzel şekilde okumak için büyük bir özveriyle yarıştı.

Yarışmanın sonunda, Samsun'dan Muhammed Ali Karmil birinci olurken, Bursa'dan Muhammed Fatih Karakaya ikinci ve Bitlis'ten Musab İlci üçüncü oldu.

Birinciye 2 tam, ikinciye 1 tam, üçüncüye 1 yarım altın, diğer yarışmacılara ise çeyrek altın hediye edildi. Bu hediyeler, sadece maddi bir ödül olmaktan öte, gençlerin Kuran'a olan bağlılıklarının bir sembolü olarak kabul edildi.

Programa, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğin sonunda, yarışmacıların aileleri ve katılımcılar tarafından yapılan dualarla Kuran'ın manevi atmosferi herkesin kalbine dokunmuş oldu.

Bu yarışma, gençlerin Kuran'ı daha iyi anlamaları ve ezberlemeleri için önemli bir fırsat sunarken, aynı zamanda toplumda Kuran'ın önemini ve değerini hatırlatarak birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdi.