Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsünü Ziyaret Etti

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Vesilesiyle İl Müftüsünü Ziyaret Etti Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, 22-28 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" vesilesiyle Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, iki kurum arasında yürütülen iş birliği ve gelecekteki ortak projeler ele alındı. Dr. Yeniyol, ziyaretinde, din görevlilerinin eğitim sistemine sağladığı önemli katkılar ve öğrencilerin dini ve ahlaki gelişimine yaptıkları destekleri vurguladı.

İl Müftüsü Soykök ise eğitim ve din hizmetlerinin birbirini tamamlayan unsurlar olduğuna dikkat çekerek, iki kurum arasında yapılacak her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti.

Görüşmede, özellikle din dersleri eğitimi, öğrencilere dini ve ahlaki değerlerin aktarımı, cami ve eğitim kurumları arasındaki etkileşim konularının yanı sıra, iki kurumun ortaklaşa düzenleyebileceği kültürel ve sosyal etkinliklere de değinildi.

Dr. Yeniyol, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın, din hizmetlerinin önemini ve din görevlilerinin toplumdaki rolünü hatırlatmanın önemli bir vesile olduğunu söyledi.

Yeniyol, "Bu vesileyle, İl Müftümüzü ziyaret ederek, kurumlar arasında devam eden iş birliğimizi güçlendirmek ve yeni projeler için fikir alışverişinde bulunmak istedik.

Din görevlilerimizin eğitime sağladığı değerli katkılar için teşekkür ediyorum. " dedi. İl Müftüsü Soykök ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliklerinin devam etmesini ve her geçen gün güçlenmesini temenni etti.

Soykök, "Din hizmeti ve eğitim hizmeti, insanın ruhsal ve bedensel gelişimine yönelik iki önemli unsurdur. Bu iki kurum arasındaki iş birliği, genç nesillerin daha iyi bir şekilde yetişmesine katkı sağlayacaktır.

" şeklinde konuştu.