Muğla'dan 424 Kişi Umreye Gidiyor

Muğla'dan Kutsal Topraklara Yolculuk Başlıyor: 424 Umreci Mekke ve Medine'ye Uçuyor Muğla'da düzenlenen özel bir programla, 16 günlük bir umre yolculuğuna hazırlanan 424 kişi kutsal topraklara gitmek üzere heyecanla bekliyor.

Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi tarafından organize edilen 1. Özel Kasım Umresi programı, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi B Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Müftü Yardımcısı Erkan Saral, ilçe müftüleri, grup sorumlusu hocalar ve umreciler katıldı.

Program, Kurşunlu Camii İmam Hatibi Burak Şekercioğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yaşar Çapçı, yoğun programına rağmen programa katılım sağlayan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'a ve kutsal topraklara gitmeye hazırlanan umrecilere teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl iki uçak dolusu umreciyi kutsal topraklara gönderdiklerini belirten Çapçı, bu yıl da aynı sayıda umreciyi (424) Mekke ve Medine'ye götüreceklerini duyurdu.

16 günlük Medine'ye direkt uçuşlu tur, umrecilere kutsal topraklarda ibadet ve ziyaret imkanı sunacak. Çapçı, kafile başkanlarını ve grup sorumlularını umrecilere tanıtarak, yolculuğun hayırlara vesile olmasını diledi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise konuşmasında, Muğla'dan umre için gidecek misafirlere hayırlı dileklerini iletti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kutsal topraklara giden misafirlere en iyi hizmeti sunduğunun altını çizdi.

Program sonunda, İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından Remzi Bircan'a hediye takdim edildi. Program, ilahi dinletisi ve ikramla son buldu. Program kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından umrecilere menenjit aşısı yapıldı.

Sağlık ekipleri, umrecilerin sağlıklı bir şekilde kutsal topraklara gitmelerini sağlamak için gerekli önlemleri aldılar. Muğla'dan kutsal topraklara giden umreciler, 16 günlük yolculukları boyunca ibadet ve ziyaretlerde bulunacak, kutsal topraklarda manevi bir deneyim yaşayacaklar.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen bu umre programı, umrecilerin ibadetlerini rahat ve güvenli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamayı amaçlıyor.