Muratpaşa'da "Vefa Buluşması"

Muratpaşa'da Vefa Buluşmasıyla Din Görevlileri Anıldı Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, 2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Vefa Buluşması" programı, emekli din görevlilerinin ve geçmiş dönemde görev yapan müftülerin bir araya gelmesine vesile oldu.

Ahmet Hamdi Akseki Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Antalya Hacı Mehmet Gebizli Dini İhtisas Merkezi Müdürü Adnan Gedikoğlu, İl Müftü Yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen, Talat Özmet, Şeyda Emine Yılmaz, Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel, Konyaaltı İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, Döşemealtı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan ve çok sayıda emekli müftü ve din görevlisi katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din görevlilerinin uzun yıllar boyunca göstermiş oldukları hizmetlerin ve özverinin hatırlandığı programa, konuşmacılar tarafından çeşitli mesajlar da verildi.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, yaptığı konuşmada emekli din görevlilerinin toplumun dini ve ahlaki değerlerinin korunmasında büyük rol oynadığını vurguladı.

"Bu program, geçmişimizi hatırlamak ve geleceğe daha güçlü adımlar atmak için önemli bir fırsattır. " diyen Yalçınkaya, emeklilerin tecrübelerinin genç nesiller için büyük bir değer olduğunu belirtti.

Antalya Hacı Mehmet Gebizli Dini İhtisas Merkezi Müdürü Adnan Gedikoğlu ise, din görevlilerinin toplumun huzur ve güvenliği için önemli bir görev üstlendiğini ve bu görevi layıkıyla yerine getirdiklerini ifade etti.

Gedikoğlu, emekli din görevlilerinin genç meslektaşlarına yol gösterici olduğunu ve kendilerine destek olduklarını vurguladı. Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel ise, "Vefa Buluşması" programının amacının, emekli din görevlilerinin hizmetlerini hatırlamak ve onlara minnettarlıklarını sunmak olduğunu söyledi.

Göksel, emeklilerin bilgi birikimlerinin ve deneyimlerinin din hizmetlerinin daha da geliştirilmesi için önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ve ikramların sunulmasıyla sona erdi.

Emekli din görevlileri ve aktif görevdeki din görevlileri, bir araya gelerek sohbet etme ve geçmiş anıları paylaşma fırsatı buldu. "Vefa Buluşması", din görevlileri arasında dayanışmayı pekiştirerek, geleceğe daha güçlü bir şekilde yürümek için birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha ortaya koydu.