Muş'ta Bostankent Muhtarı Ali Rıza Tekin Ve Abdurrezzak Köse Il Müftüsü Ibrahim Halil Demir'i Makamında Ziyaret Ettiler.

Bostankent'te Cami İnşası İçin Hayırsever Bağış: "Allah'ın Mescidlerini İmar Etmek Hakkıyla İman Edenlere Nasiptir" Bostankent köyünün geleceği için önemli bir adım atıldı! Köy sakinlerinden Abdurrezzak Köse, İl Müftüsü İbrahim Halil Demir'i ziyaret ederek, bir buçuk dönüm arazisini yeni bir cami inşaatı için İl Müftülüğüne vakfetme kararını açıkladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Köse'nin bu yürekten bağışı, hem Bostankent Muhtarı Ali Rıza Tekin'in hem de İl Müftüsü Demir'in büyük takdirini kazandı.

Köy sakinlerinin ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için yeni bir camiye duyulan ihtiyaç uzun zamandır hissediliyordu. İl Müftüsü Demir, Köse'nin duyarlı davranışını takdir ederek, "Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve sadece Allah’tan korkan kimseler imar eder.

İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır. " sözleriyle bağışın önemini vurguladı. "Âlemlerin Sultanı'nın ifadesiyle, 'Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse Allah da onun için cennette bir saray hazırlar.

' Bu ifadelerle, mescid yapma işinin, kâmil bir imana sahip olanların işi olabileceği net bir şekilde ifade edilmektedir. " diyen İl Müftüsü Demir, Köse'nin bu hayırlı adımını takdir ettiğini belirterek, Allah'tan onun ve köy sakinlerinin dualarını kabul etmesini diledi.

Ziyarette, Köse'nin bu önemli kararını destekleyen Bostankent Muhtarı Tekin de, köy halkı adına İl Müftüsü Demir'e teşekkürlerini iletti.

Cami inşaatının, Bostankent'in sosyal ve manevi hayatına önemli bir katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Köy sakinleri, yeni caminin inşaatının başlaması için heyecanla bekliyor. Bu hayırlı adımın, Bostankent'in maneviyatına ve sosyal dokusuna büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.