Nevşehir'de Il Müftüsü Kazım Güzel Kariyer Buluşmaları Kapsamında Gençlerle Bir Araya Geldi

Gençler İçin Kariyer Yolculuğu Başladı: İl Müftüsü Güzel, İslam'ın Rehberliğinde Doğru Yolu Gösterdi İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Diyanet Çiçekli Camii Gençlik Merkezinde başlatılan kariyer buluşmaları, gençlerin geleceklerine ışık tutmayı hedefliyor.

Buluşmaların ilk konuğu olarak İl Müftüsü Kazım Güzel, gençlerle bir araya gelerek İslam'ın rehberliğinde doğru bir kariyer yolunun nasıl şekillendirileceği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Program, gençlerin heyecanlı bakışları altında başladı. İl Müftüsü Güzel, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, "İslam dini, insanın hem dünya hem de ahiret hayatında mutlu olmasını hedefler.

Bu nedenle, kariyer seçimi de sadece maddi kazanç değil, aynı zamanda insanlığımıza, topluma ve yaratılışa hizmet etme amacını da taşımalıdır.

" dedi. Güzel, konuşmasında gençlerin yeteneklerini keşfetmelerinin, ilgi alanlarını belirlemelerinin ve bu doğrultuda hedefler koymalarının önemini vurguladı.

Ayrıca, İslam'ın dürüstlük, adalet, şefkat, merhamet gibi değerlerin iş hayatında da önemine değindi. "Kariyer seçimi, hayatımızda önemli bir dönüm noktasıdır.

Bu nedenle, bu seçimi yaparken duygularımıza değil, aklımıza ve kalbimize kulak vermeliyiz. " diyen Güzel, gençlere İslam'ın yol gösterici ışığında doğru ve anlamlı bir kariyer yolculuğu yapmaları için tavsiyelerde bulundu.

Programda İl Vaizi Rahime Hüma Güzel, Gençlik Koordinatörü Ali Bilgili, Çiçekli Camii Gençlik Merkezi Manevi Rehberi Rıdvan Emre Arısüt ve gençler de yer aldı.

Gençler, İl Müftüsü Güzel'in konuşmasını büyük bir ilgiyle takip etti ve sorular sorarak merak ettikleri konuları aydınlattılar. Program, sıcak bir ortamda gerçekleşti ve sonunda gençlere ikramlar yapıldı.

Bu buluşmaların, gençlerin kendilerini tanımaları, yeteneklerini keşfetmeleri ve gelecek hedeflerini belirlemeleri için önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, önümüzdeki dönemde farklı konular ve uzmanlar ile yeni kariyer buluşmaları düzenlemeye devam edecek.