Nevşehir'de Il Müftüsü Kazım Güzel'in Mevlid Kandili Mesajı

il müftüsü kazım güzel'in mevlid kandili mesajı

Elçisi Hz. Muhammed (s.a.s.)’i bize elçi gönderen Rabbimize hamd olsun. Salat ve selamımız, tehiyyatü ikramımız o yüce elçiye olsun. Bugün, Allah’ın elçisinin rehberliğine her zamankinden daha çok muhtacız. O zaman da kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Bugün de Filistin’de, Gazze’de, dünyanın çeşitli yerlerinde aynısı yaşanıyor. Ülkemizde masum Narinler hunharca katlediliyor. Tüm bunları düşündüğümüz zaman, Allah’ın elçisi ve O'nun kitabının rehberliği bugün bizim için çok önemlidir.

Bu vesile ile, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz (s.a.s.)’in doğumunun sene-i devriyesini idrak etmenin sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Peygamberlik silsilesinin sonuncusu, Hatemü’l Enbiya Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa’ya(s.a.s.), O’nun âl ve ashâbına, evlâd-ı ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum. Ülkemiz, vatanımız, milletimiz ve insanlık alemi için Mevlid Kandil’inin huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Kazım Güzel

İl Müftüsü